27 september 2012

Vitt vitt vitt

Snön den vräker ner. Stora härliga blöta lapphandskar. Det är gott och väl en centimeter som gömmer all skit under sitt vita tysta täcke. Förmodligen skulle det kallas snökaos i södra Sverige.

24 september 2012

Vardagen återvänder

Det har varit sena kvällar och ännu tidigare mornar. Jag har inte tittat på tv en endaste gång, än mindre läst en nyhet sen jaktstarten. Maten har knappast gjort sig förtjänt av en plats i Pauluns bok om kostrådgivning och jag har som en onödigt och äcklande detalj inte bytt underställ på två veckor (fast aclimas ullunderställ är å andra sidan värd en rejäl tumme upp). Jag funderar dock starkt på att sälja in idén om att leva norrländskt och spartanskt under två veckor och dreva som tusan i syfte om att gå ner dom där sista överflödeskilona. Det funkade för mig, tyvärr är det ju dock så att jag inte har några extra kilon att ta av. Lite grädde framöver kanske gör susen.

 Jag har nästan fått älgar i knät under hundjakten och satt Ziddes nos på hårda prov under några eftersök som han klarat med bravur. Jag har inte fått skjuta min första älg men det har Micke, en av dem en tjur som han posade vid, precis som det väntas när sådant inträffar. Han har även hunnit med en sen september simtur för att bärga en annan älg som fann det gott nog att dra sin sista suck i en sjö.

Imorgon börjar jobbet om på allvar och några hejdundrande bilder har jag inte att bjuda på av den enkla anledningen att kameran inte fått plats. Frysen är full och kort och gott har det varit en riktig upplevelse.


En del av vad som nu fyller frysen

Dagliga utsikter


                                   

8 september 2012

En dag i skogen

Kyliga mornar. 
Skogsdoft i näsan.
Blöta myrar.
Höstfärger.
Lång väntan.
Kallt regn.
Svettiga drev.
En värmande sol.
Spänning i luften.

Det är bara en liten del av älgjakten.



Idag fick Zäta gå sitt första skarpa eftersök och det gick galant! Det är så himla kul när något man har övat och övat för fungerar i verkligheten också.

7 september 2012

Imorgon...

...startar älgjakten för oss och jag ska jaga älg själv för första gången!

2 september 2012

Pyssligt

Hegen har vigts åt hemmasysslor. Jag har fyllt frysen med hjortron och blåbär, bakat bröd och blåbärsbullar (av vilka de knappt finns några kvar vid det här laget) och förgäves och resultatlöst letat efter svamp. Jag tror svampen skulle behöva sig lite goväder och sol. Regn har de fått nu så det räcker. Och Nita, ja hon har skällt älg för första gången!



Av söndagsmiddagen blev det hemmahamburgare och jag premiärade med hemmagjorda hamburgarebröd efter ett recept jag plitade ner från monstermalla för en bra lång tid sedan. Attans säger jag bara att jag inte testat detta tidigare. Himla tjusigt och kul!

1 september 2012

Å tjillevippen

Så hade det gått en vecka till!

Jag jobbar en vecka till och sen får äntligen jag också semester. I vanlig ordning under hösten så är det jaktpremiär efter jaktpremiär och i skrivande stund är det älgjaktspremiären som jag väntar på för det är också skälet till min semester. I år ska jag vara med och jaga själv för första gången! I frysen har vi bara några paket köttfärs kvar och ett par påsar grytbitar så det är dags att fylla på.

Dagarna hos Lina i Björkis förra helgen var som en minisemester. Fjällen är en plats att älska. Lina skulle börja med höstens dragträningar så vi var ute och körde hund mellan varven. Det är en aning livat och taggat när 65 st hundar ska starta efter sin sommarvila. Vi testade även att ha Zäta i spannet och det gick över förväntan.

Idag blir det till att fylla frysen med annat, så som blåbär och hjortron.




Lina lekte med sitt nya objektiv vid stranden utmed Torneträsk så jag och Zäta fick agera modeller