7 december 2013

Helgdemolering


Drog på jobbet imorse, kollade temperaturen innan hemman -13. Kom fram till jobbet, skulle starta traktorn och den jäkeln tvärvägrar. Går och kollar tempen där -30. Tacka fan för det, jag hade inte heller startat om det var -30. Var bara och göra annat och vänta in varmare grader.

Hemma i huset rivs det för fullt. Svärfar och Mickes farbror har gått fram som två duracellkaniner i veckan och fått ut spisar, diskbänk och allt annat skit. Under korkmattan gömde det sig ett trägolv(!) och igår plockade Micke ner taket, även därunder var det fin råspånt. Sååå idag har vi skalat av det sista i det som ska bli badrummet. Det måste ha varit fruktansvärt billigt med spik på 40-50 talet. Det fullkomligt kryllar av spik och jag har säkert stått i en timme och bara dragit loss spik.

Själva golvet får dock vänta till efter jul och nyår. För när vi plockar upp det vill vi så snabbt som möjligt få det nya på plats och tyvärr är det ju lite trasiga helger och veckor framöver. Sen vet vi ju fortfarande inte hur illa eller bra det är. Säkert är att vi behöver 1) bestämma oss för vad vi ska ha för värmesystem 2) bestämma var alla rör ska gå 3) prata med en rörmokare.

Men det är ju tur att det finns en hall och en liten kalklad toa att roa sig med sålänge.

                   

Murstocken ska få sig lite kärlek och sen ska den nog få förbli blottad i det nya köket.

                           
Roliga rör.


3 kommentarer:

Ma sa...

Sicket jobb! Men fint blir det säkert

Erika sa...

Spännande! :D

mo sa...

Håkan är glad över informationen du ger