5 januari 2014

Vardag snart igen

så var alla röda dagar över (ja inte trettonafton då, den är ju idag. Men jag ska jobba imorn så det kvittar). Putte och Kicki har var varit med oss upp över nyåret vilket har varit ofantligt trevligt, bara jag som jobbat varenda dag men de har hängt här en vecka så kvällarna har vi hunnit med. Kicki har hjälp oss med att utforma huset så som det ska se ut och sett till att vi har det vi behöver för att ansöka om bygglov! Och Putte har fått agera hjälpreda åt Micke. De började slita upp det fruktade köksgolvet i torsdags...

Så hur ska jag sammanfatta. Det var spån såklart. Mycket spån. Blind/trossbotten var inte helt oväntat bara att ta bort, den va ändå 70 år. Lite sliten alltså och med misstänkt vita fläckar men efter en inspektion av en snickarkusin till Micke så verkar det vara kalkutfällningar och bra betyg i övrigt. Jobb finns så klart att göra. Delar av syllen måste bytas ut, själva markgrunden behöver grävas ut lite på ett ställe för att öka luftspalten i krypgrunden och så kommer vi troligast att byta ut varenda golvbjälke, ge dom extra stöd och repa upp källaren. Såklart byta rör och skit.

Tjohoo.

                      
                      


3 kommentarer:

mo sa...

Håkan hänger med. Värdefullt mrd proffshjälp

Erika sa...

"Bara".. ;) Ni har det ni gör, men det kommer säkert att bli hur jäkla bra som helst när ni väl är färdiga! Det är jättekul att få följa projektet här. :)

Kram!

Ma sa...

Blir kanonfint 👍