10 februari 2014

Har du tänkt bygga i sommar

Byggnadsnämnden i Kiruna tipsar om att vara ute i god tid. Det är en fin logik i att det det tar en sådan tid som det faktiskt gör i Kiruna kommun att få bygglov. Rent lagenligt får det max 10 v har jag för mig. I Kiruna tar det minst 10 månader enligt säkra rykten. Pepp.

I en sån glesbygdskommuner som Kiruna tycker en annan att just bygglov och dylika ting som hjälper till att öka befolkningen borde vara en rätt så högt rankad prioritering. Men nä.

Nu ska vi ju inte bygga nytt, "bara" bygga ut, men bygglov behövs ändå. Vårt hopp är väl det att det ska gå att få ett godkännande i förväg då vi bor utanför detaljplanerat område. Nu är det ju så att vi äntligen har fått vårat preliminära fastighetsnummer, byggledarpappan har varit på inspektionsbesök i helgen och alla bygglovshandlingar är så gott som klara.

Pappan kom, tittade och gav ordet. Ish. Nä men nu vet vi vad vi behöver göra de närmsta 2 månaderna innan vi förhoppningsvis kan gjuta plattan. För det har blivit så..ett nytt beslut. Vi ska konvertera den gamla krypgrunden till en platta. Vi tror att vi vinner på det i längden. Så nu ska golvbjälkarna bort nästa helg. Sen ska det rensas ut och fyllas på med sand så att det blir jämt och bra. Efter det ska röris få komma på besök. Ett lager drängrus och sen på med allehanda lager med isolering innan vi gjuter. Typ så är planen i etapp 1. 

Låter ju som piece of a cake. Visst...

3 kommentarer:

Ma sa...

Ish, men säkert bra när det blir klart

mo sa...

Lycka till

Erika sa...

Stort beslut, men ändå klokt kan jag tycka. Platta is the shit!