12 mars 2013

Det var som den helgen det

Vi var ju i Rautas i helgen och vi skulle ju ha en avkopplande helg med en massa massa fisk. Enligt säkra källor skulle stället vi planerat att arka på svämma över av goa rödingar. Ja i princip hoppa upp ur hålen självmant och landa på rygg framför fötterna.

Det började med att Micke och svågern hans fick åka en extra vända upp till parkeringen på onsdagkvällen med ark och kälkar för att vi överhuvudtaget skulle få med allt. När vi sen kom iväg tidigare än vad som är saligt började vi med att köra fast med bil och släp. Sen ville inte Mickes skoter starta när vi var framme och skulle lasta av (efter mycket om och men fick vi lära oss ett partytrick som avhjälpte problemet). Sen gick stroppen på min dragkedja till jackan sönder. Sen gick min enda gummisnodd till håret sönder. Sen när vi efter några timmars skoteråkande var framme vid sjön fastnade arken i flövatten. Sen fastnade även hunboxen med kälke i flövatten. Sen gick draget på kälken till arken av som en pappkartong när vi försökte bogsera bort den från slaskvattenhelvetet. Sen fick vi knappt nå fisk på hela helgen. Sen visade sig att vi inte alls fick ihop det brutna draget på kälken när vi skulle hem. Sen när vi väl var på väg hem körde vi fel och fick en trevlig extratur innan vi kom rätt igen. Sen kom vi tack och lov hem utan vidare missöden.

Så kan också en helg i fjällen vara. Väl på plats var det ju himlans trevligt men så mycket oflyt under en helg kan jag gärna vara utan. Amen.

2 kommentarer:

Jessica sa...

Sucks elephantballs.

Ma sa...

Tuffa vedermödor