18 mars 2013

Grönt är skönt

Inspirerade av mat och livsstilsgurun Hugh Fearnley Whittingstall ska vi införa lite mera helgröna recept i vardagen. Som ett försök ska varannan middag bli grön till en början, inte helveggogrön utan ljusgrön. Ägg och mjölkprodukter får åka ner. 

Egentligen är det inte för att köpa mindre kött, vi köper i princip inget kött som det är idag från affär förutom korv, bacon och nån fisk ibland. Älg är ju vår köttbasföda och mer ekologisk och närodlad kan den inte bli. Kyckling köper vi nästan aldrig utan äter skogsfågel och får och ren köper vi lokalt. Fisk hamnar på tallriken mest då vi lyckats med företaget att dra upp den själv. Egentligen är det väl helt enkelt för att dra ner på konsumtionen av kött och föra in lite nytt i matlistan. 

Så idag premiärade jag med en broccoligratäng gjord på linser, tomat, stekt aubergine, babyspenat och en äggstanning på grädde och mjölk. Lite goa kryddor ala vitlök, koriander, garam masala, gurkmeja, peppar och smoked paprika. 
Gött.


1 kommentar:

Ma sa...

Så utsökt ut och verkar som att det kanske finns en matlåda kvar