19 januari 2014

God fiskgryta

              

Kalla söndagar passar utmärkt till att göra  varma fiskgrytor på. Idag blev det en saffrans gryta med Uer, kungsfisk från Norge.

Hacka  2 lökar, 2 morötter, 1 palsternacka, 1 kålrot, 1 halv purjolök och 3 stora tomater.

Fräs löken och morötterna i olja. Ha i palsternackan och kålroten. Krydda med en nypa muscovadosocker, salt, vitpeppar, torkad ingefära, paprika och chili. Täck grönsakerna med vatten och blanda i en halv påse saffran. Låt puttra ca 20 min.

Blanda sen i tomaterna och purjolöken. 1 créme fraiche och 1 dl grädde. Smaka av och krydda på om det behövs.

Sist men inte minst. Blanda ner fiskbitarna, gärna lite grövre bitar. Vilken vit fisk som helst passar säkert fint. Låt puttra i 5-10 min beroende på fisk. Pressa i 1 halv citron innan servering. 

Smaskens.
Å undrar ni över den vackra bilden är det bara för att jag var så satans hungrig så allt i tallriken försvann innan jag hann med själv.

1 kommentar:

Ma sa...

Mer nyttigheter😘. Fisksoppa är underskattat, blev jättesugen