23 september 2011

Gäääsp

Om ni inte hängt med så har det varit älgjakt, det betyder i stora drag livet före och efter älgjakten. Under tiden stannar som allting upp. Tro inte att det är ett stillasittande liv på en stubbe i väntan på att älgen ska trilla ner i knät. Tidiga mornar och ibland sena kvällar med otaliga drev (långa. förjävliga promenader i skogen) genom myrar, sumpskogar och risiga snår. Men så jävla najs ändå! En ko med kalv som helt plötsligt bara står på myren en dimmig morgon som genom ett trollslag. Man har ingen aning om hur det gick till, man vänder bara bort huvudet en halv minut och sen står dom där och inte har man hört ett ljud.

Nu börjar det vanliga livet om, typ. Vilket betyder jakt det med men inte i en lika intensiv form. Skogsfågel är det gott om i år och den får jagas ett bra tag till. Rävjakt är minst lika spännande vare sig man vakar eller lockar. En envis förkylning som så passande dök upp vid älgjaktspremiären kanske kan ge med sig nu. Det är förjävligt att gå flera kilometrar per dag i snårskog med en rinnande näsa eller sitta på pass och försöka vara tyst när allt man vill är att hosta.

Dagarna i början av veckan fick jag dock snällt finna mig i att åka med till Ö-vik med skolan. Vi skulle hälsa på vår paralellklass vid kusten. Det betydde ännu mer promenader, en massa trattkantareller(!) och ett blåmärke på kinden efter ett lasergame spel.

Nu är det bara att packa väskan. Piteå hägrar med MH prov i Luleå för Zäta på lördag. Btw så regnar det om nån har missat det, igen.

1 kommentar:

Ma sa...

Välommen till regnet i Piteå, verkar bli uppehåll i helgen