14 juli 2012

Mygg, mygg, mygg och knott

Det är redan mitten av juli och om 2 dagar har vi inte längre en midnattssol som håller sig ovan trädtopparna. Kiruna toppar solligan(!) i Sverige, det är mygginvasion, skitväder i princip över hela landet och jag kan skryta med säkert 15 nya myggbett varje dag. Det är fortfarande svensk sommar. 

Med risk för att kallas hädare nu alltså men jag längtar nästan till hösten och den första frosten. Död åt myggen. Förutom mörkret så känns ju vintern som en befrielse. Det söndertrasade och överutnyttjade uttrycket: Det är i alla fall myggfritt (i samband med -30 grader) har aldrig känts mera rätt.

Annan intressant information är att vi har börjat bli flitigare besökare på skjutbanan. Det är knappast den mest moderna skjutbanan men den duger för ändamålet. Sist vi var där hade naturen lämnat ett avtryck på skjutbordet som var täckt av pollen. En större fågel hade försökt knipa en mindre. Hur det hela slutade har jag ingen aning om.




1 kommentar:

Ma sa...

Läste just i tidningen att fler mygg väntas på grund av fortsatt regn!!!!!!!! Kan definitivt vara utan detta. Tur att jobbet väntar på måndag :)