3 mars 2015

Mat som blev en utmaning

Mat. Lunch. Middag.

I veckan har Micke sportlov och är därav hemma till alla lagade mål mat. Söndagen ville sig bara så att vi hade tinat en ryggbiff av ett får, hurvida det var Frank eller Franciskus vet vi inte. 

Micke kockade och gjorde typ en pytt med fetaost och annat gott. Smaskigt värre. Sen rullade som gårdagen på och jag gjorde en vegetarisk..vi kan kalla det salsapytt till lunch. Hade en dropp till middan och gjorde en sjömans..gratäng. Mer husmans men god blev den iallafall. Till lunch idag gjorde Micke en blomkålsgratäng i ostsås efter recept av Heston. Han snäppte upp ribban alltså för blomkålen skulle tillagas på tre olika sätt. En del kokades, den andra stektes och den tredje picklades för att till sist hamna i ugnen. Med en ostsås.

Fasiken. Det var gott.

Så jag kunde ju inte vara sämre till middan. Ugnsbakade hokifilé med smör, lök och gröna bönor. Ugnsfriterade potatis stänger och stekte på lite bladspenat med valnötter, pressad citron, en gnutta rörsocker och balsamico. 

Det dög det också.

Tyvärr har jag inte en enda bild att bjussa på. Kom på det efter dagens middag. Att det börjat likna en matutmaning igen. Då är det ju som kul med bilder.

Måste fundera hårt under natten och kanske googla recept nu inför morgondagen.

Husmässigt har Micke tagit upp hela öppningen till nya delen på övervåningen. Förr var där mer som ett stort fönster. Snart måste vi börja lägga spångolvet. Tack vare att mamma kom upp och roade lilla damen under helgen så hann jag plasta klart. 

Hej.


1 kommentar:

mo sa...

Ni är otroligt duktiga och påhittiga vad gäller matlagning