27 mars 2015

Salta, röka, torka

Frågar folk efter tubgas (såndär gasväv i strumpformat) på Apoteket är det väl de flesta som ska ha det som förband åt allehanda blessyrer men inte i Kiruna.
Kiruna används det till att förpacka in kryddad, rå köttfärs i som sen alternativt röks och torkas, bara torkas eller röks och fryses in. Alla tre alternativen är lika goda. 

Nu när vi ändå är i farten med att torka och röka en massa kött tyckte vi att vi lika gärna kunde utöka verksamheten till en till delikatess, därav inköp av tubgas när vi ändå besökte Bvc idag. 
Så ikväll plockade vi fram 6 kg köttfärs så det får tina. Passade även på att grava laxen. Vi kan ju inte ha hungriga gäster nästa helg. 

Vi hann även med konststycket att kika på tvättmaskin. Det börjar bli dags att fixa den sk tvättstugan. Kan ni tänka er att jag hittills har orkat med att handtvätta upp alla tygblöjor. 
Se det har jag faktiskt.
Men sen vi i förra veckan även gick över till tygisar på natten så börjar jag längta efter en tvättmaskin. Kan vara smidigt att slippa springa över gatan varje gång vi ska tvätta med en maskin.

1 kommentar:

ma sa...

Gästerna kommer säkert att åka hem med många kulinariska rätter i magen.