Surdegen Alfred har fått kompis i form av rågsurdegen Råger. Första försöket att fixa en rågsurdegsgrund gick inte så bra nämligen, den möglade. Sådant kan tydligen hända under de första dagarna innan grunden blivit tillräckligt sur men denna gång blev det ett lyckat försök och Råger firar nu sin 3e vecka tror jag. Det ska tydligen vara lättare att få igång en surdegsgrund men något gick ju snett. Så idag premiärbakades Råger och han levererade! Även en uppsättning knäckebröd av vetegrunden såg dagen ljus smaksatt med rosmarin och flingsalt. Vi är rätt så bortskämda nu, köpesbröd smakar spånplatta.
4 kommentarer:
Snyggt, ett par höns och någon ko så är ni snart självförsörjande
Ser gott ut,går det att beställa
Det är det vi siktar på mams :D
Ja klart det går, ringer i helgen så får vi prata om beställningen mormor!
Jag vill också smaka detta omtalade knäckebröd. Är det tandvänligt eller krasar de ihop, troru? :P
Skicka en kommentar