31 januari 2012

Morotsbröd

Ett nytt lyckat surdegsbak med rivna morötter och harvregryn! Jättegott. Fick en surdegsbok i julklapp som jag börjat undersöka. Det första baket skulle resultera i ett fransk bröd. Nackdelen med recept är ju just det att man oftast följer dem och min instinkt till trots gräddade jag efter angivelsen. Det gav ett för degigt bröd och det mesta hamnade i komposten, kanterna var ju goda. Men detta bröd, det ni, det blev en jättehit. Gräddade lite längre och voila!


3 kommentarer:

mo sa...

Ser otroligt gott ut. Jag lyckas bra med knäckebröd men det "mjuka" brödet är jag inte lika belåten med.

Jessica sa...

Åh, detta bröööd, denna avund!

Loo sa...

Mmm så gott så gott ;q

Mormor: det är lite knepigare med mjukt. Du ska få morotsreceptet, var 5 g jäst i det. Blev jättegott. Kan vara ett alternativ att "fuska" med lite jäst